Centrul Logistic Lidl Roman

Centrul Logistic Lidl Roman

Beneficiar: LIDL Romania
Valoarea de investitie: 60 mil.€
Durata de executie: 2017 - 2019
Localizare: Cordun. Jud. Neamt.
Suprafata:
Suprafata terenului: 133.000 mp.
Suprafata totala construita: 45.000 mp.

Servicii furnizate: Asistenta tehnica si Dirigentie de Santier

Asistenta tehnica a lucrarilor de executie a constructiei.

Servicii de supervizare prin diriginti de santier autorizati.

Elaborarea unor studii tehnice, ca urmare a aparitiei unor dispute cu participarea specialistilor din domeniul vizat si asistenta tehnica in stabilirea solutiilor tehnice adoptate in cadrul proiectului.

Descriere proiect:

Centrul Logistic Lidl Roman este al cincilea centru logistic Lidl din Romania si primul din estul tarii. Pozitionat în proximitatea drumului european E85, in localitatea Cordun, permite menținerea distanței medii de transport a produselor catre magazine, sub 150 de kilometri și eficientizeaza procesul de distribuție din zona de est a tarii. Aprovizioneaza 50 de magazine, cu posibilitatea de extindere la 60-70 de locații.

Cladirea respecta standardele de sustenabilitate ale Lidl si reprezinta pasul spre o noua generatie de logistica: perfect adaptata, dezvoltata pe tehnologie sustenabila si in perfecta simbioza cu mediul inconjurator. Cladirea este proiectata sa aiba o amprenta redusa de carbon, iar tehnologia sustenabila permite optimizarea permanenta a valorilor emisiilor si a consumului de energie prin: recuperarea energiei termice generata de instalația frigorifica si folosirea acesteia pentru incalzire, iluminarea preponderent naturala, utilizarea lampilor cu LED economice energetic, automatizarea eficienta a cladirii si utilizarea sistemelor fotovoltaice.

Tip logistic

Proiect logistic

Perioada

2017 - 2019

Valoarea de investitie

Aprox. 60 mil.€