SWAN Office & Technology Park

SWAN Office & Technology Park

Beneficiar: SWAN Property
Localizare: Bucuresti Nord Nr. 15-23, Voluntari, Ilfov
Suprafata totala construita: 29.000 mp.

Servicii furnizate: Asistenta tehnica si Dirigentie de Santier

Asistenta tehnica a lucrarilor de executie a constructiei.

Servicii de suprevizare prin diriginti de santier autorizati.

Descriere proiect:

Ansamblul celor 3 cladiri de birouri urmareste crearea unei concept architectural ce are ca idee centrala unitatea si varietatea. Unitatea accentueaza calitatea unui spatiu urban personalizat, iar varietatea permite individualizarea cladirilor.
Cladirile Henley (6,873 mp) si Kingston (5,345 mp) sunt amplasate pe partea de nord a complexului. In partea de sud, se afla cladirea Windsor (16,906 mp) care dispune de trei cai de acces: Park, Eton si Royal.
Culoarea deschisa a fatadelor comunica ideea culorii albe a lebedei, care este simbolul acestui ansamblu.
Ferestrele pe toata inaltimea etajului permit o luminare optima a spatiului interior. Zona pietonala este agrementata cu spatii verzi, ochiuri de apa si fantani decorative, creand aspectul general de parc de birouri. Seara, iluminatul artificial al elementelor decorative, cum este lebada, simbol plasata in centrul de interes al bulevardului, ofera o ierarhizare spatiala si o focalizare a punctelor importante.
Complexul SWAN Office & Technology Park este castigator al proiectului RoGBC Green Building 2011 si a obţinut certificatul BREEAM – calificativ "Foarte bun" indeplinind cele mai inalte standarde ale unui spatiu de birouri de prima clasa.
SWAN nu are abordarea tipica "sticla si otel". Fatada de tip cortina reduce consumul de energie in timp ce elementele care se deschid faciliteaza ventilatia naturala. Materialul fatadei, de calitate si durabil, a fost ales astfel incat sa nu necesite reparatii sau inlocuire pentru multi ani. Un exemplu de arhitectura inteligenta, responsabila in mod real fata de mediu si fata de utilizatorii ei.

Tip logistic

Proiect office

Perioada

2009 - 2011

Valoarea de investitie

50 mil. €